divendres, 17 de gener del 2014

La llengua i les TIC

  Els diccionaris i les enciclopèdies són uns recursos essencials en qualsevol llengua que cal utilitzar per millorar el nostre coneixement de termes lligats a qualsevol especialitat.

 Aquesta setmana he aprés a utilitzar alguns d’aquests diccionaris i enciclopèdies en format digital que no coneixia, com ara: el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC), el Diccionari català-valencià-balear d’A. M. Alcover i F. de B. Moll, l’Optimot i el TERMCAT,  i a refrescar l’ús d’altres que ja havia utilitzat, com ara el Diccionari de l’Enciclopèdia Catalana i la mateixa EnciclopèdiaCatalana. A més, conec la pàgina web edu365.cat, on hi ha una altra enciclopèdia de ciències, perquè ens van publicar un recurs amb què vam guanyar el primer premi de materials educatius del Intef. Aquesta publicació pots consultar-la fent clic ací, i el recurs es diu “A formular”.

  Aquests recursos online m’han paregut molt útils perquè gràcies a internet i les noves tecnologies  pots tindre tota la informació referent a un terme a l’abast en qualsevol lloc, de manera fàcil, ràpida i, fins i tot, lleugera. Els recursos que més m’han agradat han sigut els que ja havia utilitzat, el Diccionaride l’Enciclopèdia Catalana i l’Enciclopèdia Catalana, perquè les definicions són molt més complexes i com a Enginyer que sóc, ho veig més interessant.

 A més he llegit l’article ‘Com es regula la comunicació interpersonal a Internet? La netiqueta’, de Marta Torres i Vilatarsana, on parla d’unes mínimes normes de ‘bona educació’ o ‘bones maneres a la xarxa’, que ja coneixia, però sempre és interessant recordar-les.

  Finalment, hem utilitzat en aquest blog una eina molt divertida i atractiva, el Wordle, del qual ja us vaig parlar ahir. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada