dimecres, 29 de gener del 2014

Informació a Internet

Aquesta setmana hem aprés que hi ha moltíssima informació a Internet, la qual cosa és molt interessant des del punt de vista del docent, perquè podem trobar materials ja fets de qualsevol àrea curricular i també podem elaborar i compartir els recursos que hàgem creat nosaltres. Però aquesta hiperabundància implica que hem de fer una selecció molt acurada dels materials cercats a fi d'obtenir informació de qualitat.

Per això, la tasca que se'ns ha demanat ha consistit a cercar pàgines web on trobàrem recursos per a l'ensenyament relacionats amb les nostres especialitats a partir d'altres adreces web que ens han facilitat. 

La meua especialitat es pot dir que és la de tecnologia, per això, com no hi havia un apartat definit per aquesta àrea, he hagut de navegar moltíssim, visitant totes les webs de Ciències, la de Matemàtiques, totes les d'Educació, quasi totes les d'Informàtica i fins i tot, els portals educatius (XTEC, EDU365 i EDU3CAT). De totes aquestes pàgines web la que més m'ha agradat ha sigut 'Recerca en Acció', perquè conté un apartat d'experiments químics molt interessants explicats amb vídeos. Dels portals educatius ja parlarem en la següent entrada. 

Personalment, he de reconéixer que a partir d'aquestes adreces proposades, m'ha costat trobar webs relacionades amb la meua especialitat i que, al mateix temps, estigueren en català, però finalment he sigut capaç de trobar unes quantes més o menys relacionades, com ara:
  1. Entrenador TEST: Aplicació web amb qüestionaris de preguntes tipus test de l'assignatura de tecnologia. No crec que siga possible utilitzar aquest recurs en l'aula perquè les preguntes estan barrejades, és a dir, no són d'un tema concret que hages explicat en un moment determinat.
  2. Recursos de física: Revista gratuïta de física amb conceptes i experiments de l'assignatura de física, però també alguns relacionats amb la tecnologia, que es poden fer a l'aula. Estan suportats amb vídeos, gràfiques, dibuixos, fotografies, esquemes i altres enllaços per facilitar l'aprenentatge. M'ha agradat molt.
  3. EduWikiLab: Plataforma de tipus col·laboratiu per compartir pràctiques relacionades amb l'àmbit científic. 
  4. AulaTec: Pàgina web que posa a disposició del professorat de tecnologia recursos i accions formatives que promouen la innovació i la millora de l’ensenyament i aprenentatge de la tecnologia a l’aula.
  5. Tecno 12-18: Pàgina web amb una col·lecció de fitxes de l'assignatura de tecnologia, elaborats amb animacions molt intuïtives, fotografies i altres enllaços, així com test per avaluar a l'alumnat, que es poden utilitzar des de qualsevol ordinador personal com en les pissarres digitals. 
Per concloure, m'agradaria recomanar-vos aquesta última pàgina web, Tecno 12-18ja que és la millor que he trobat per a l'assignatura de tecnologia. En definitiva, es tracta d'un recurs excel·lent per a utilitzar les TIC a l'aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada